
"Det är en både rolig och oroande diktbok som Svanberg skrivit (---) Jag tänker mig att Svanberg med sina dikter skapar en hybrid mellan Marx och Stig Sjödin, där analys och poesi sammanstrålar såväl i kontemplationer som i rena uppmaningar (---) diktjaget håller sig fast i de egna orden, i kollektivet, kommunikationen, och inte minst i litteraturen ---."
Anna Sanvaresa, Tidningen Klass.
" (---) konstnären Peter Kädergårds fantastiska collage som påminner betraktaren om ett alltmer avhumaniserat samhälle. De illustrerar inte texten utan fördjupar den (och fungerar helt fristående): vrider betraktaren in i en dystopisk framtid där vi förlorat oss själva och håller fast i maskindelar ut i den svarta rymden."
Anna Sanvaresa, Tidningen Klass.

"Det vilar en melankoli över Svanbergs noveller, exempelvis är titelnovellen en tokrolig skildring av meteorologen Per Erik som på sitt tragikomiska vis bara vill människor väl. Detta till priset av en lögn. Novellerna skildrar livsöden som de blev, men även hur de kunde ha blivit om saker och ting varit annorlunda. Svanberg beskriver arbetande människor med påtaglig värdighet utan att hemfalla åt sentimentalitet, lättköpta poänger eller romantisering."
Matts Lindberg, BTJ-häftet.
"Meteorologen som inte hade hjärta att säga att det skulle bli dåligt
väder är ett läckert designat verk i behändigt format, med elva noveller som
handlar om svenskt arbetsliv i globaliseringens tidevarv. Men även om
berättelserna pekar på orättvisor och försämrat arbetarskydd, finns en hoppfull
underton och en förlösande humor. Det handlar om kamratskap och lojalitet på
verkstadsgolvet, stolthet över yrkeskunnande och om hur det ibland kan kännas
fint att bara se hur solen lyser in genom fönstret. Andreas Svanbergs
språk växlar från att vara precist beskrivande och fast förankrat i det
realistiska till plötsliga drömska, poetiska utbrott."
Pia Lindestrand, Tidningen Klass.

"Sitt inte hopplös! visar verkligen på hur tillkrånglat det självklara kan bli. Den här pjäsen borde få komma ut som spelpjäs och visas på bruksorter och i kommuner där godtycke och gunstlingssystem tillämpas."
Erik Yvell, Dala-Demokraten.
"Att Andreas Svanberg förlade sin pjäs "Sitt inte hopplös" till just denna miljö, är naturligtvis ingen slump. Den balja där Janne och Lotta blandar lotter för hand, med framtida löften om en maskin som tar över, är en motsägelsefull brännpunkt. Så nära drömmarnas land; de vadar i nödutgångar från sin monotona vardag. Janne lockar Lotta med att bara lämna allt och ta bussen bort mot den röda solnedången."
Stefan Johansson, Tidskriften Avsikter.
"Dialogen är vardaglig och realistisk, här och där glimtar ironier och skämt. Budskapet är kanske väl tydligt, med lotterna som symbol för livets nyckfulla lotteri. Men pjäsen är lättläst, vill engagera och är nog tacksam att spela"
Anneli Stenberg, BTJ-häftet.