Beställ Halvfart med komplementstidningen Ögonlögner 115 kr (60 kr + enhetsfrakt 55 kr) genom att e-posta till effektladan@outlook.com eller via Bokbörsen tillsammans med andra böcker ur antikvariatet. Till Bokbörsen klicka på knappen. Effektlådan antikvariat tillämpar enhetsfrakt 55 kr (ny prislista maj 2018 Postnord). Beställ obegränsat antal tidningar och böcker ur antikvariatet för enbart 55 kr i fraktkostnad.

Halvfart och Ögonlögner

"Våren 2017 slängde skrivarkollegan Henrik Johansson ur sig att han var sugen på att ge ut ett fanzine. Jag nappade. Jag hade tillsammans med en annan skrivarkollega - Tony Bergvall - under drygt 20 års tid samlat material under signaturen FMA till ett FMA-lexikon. Eller som Tony uttryckte det i ett brev till mig. 'Så kan man ju se det fast egentligen har vi väl bara låtit bli att göra oss av med det.' Det blev ett lyckat samarbete med Henrik. Fanzineplanerna växte till en tidning, som snart blev två tidningar. En om arbetsplatshumor och en om nonsens och absurdism. Halvfart med Ögonlögner och tvärtom Ögonlögner med Halvfart är förutom en sann humoristisk tidning även FMA:s första publikation."

Andreas Svanberg, November 2017

Sträv läsning, önskar redaktionen undertecknat Andreas Svanberg, Henrik Johansson och Tony Bergvall. 

Halvfart - tidskrift för arbetsplatshumor. I redaktionen Andreas Svanberg, Henrik Johansson och Tony Bergvall. Ges ut tillsammans med Ögonlögner - tidskrift för absurdism och nonsens. Halvfart ISSN: 2002-7982.

"Halvfart med Ögonlögner vill stanna upp och avlyssna. Det är en tidning för reflektion och återhämtning, ett utslag av vanvett och vantrivsel, irritation, frustration, lekfullhet och inspiration. En anledning att gå till jobbet. Skrattet är en motor och drivkraft som är mer pålitlig än vilka effektiviseringsmodeller som helst."

Ur förordet.

  • Första numret innehåller förutom texter av Andreas Svanberg, Henrik Johansson och Tony Bergvall, signaturerna FMA och Skopan, samt teckningar och collage av Peter Kädergård och Daniel Wendler.

Ögonlögner - tidskrift för absurdism och nonsens. I redaktionen Andreas Svanberg och Tony Bergvall. Ges ut tillsammans med Halvfart - tidskrift för arbetsplatshumor. Halvfart med Ögonlögner blir samtidigt signaturen FMA: s första publikation. Ögonlögner ISSN: 2002-7990.

"FMA-lexikonet är som fönster mot den värld vi skapat, fönster som ständigt står öppna och därmed när som helst kan användas för direkt kunskapsinhämtning för den vetgirige."

Torsten Pech.

Läs mer om FMA här.

Ur innehållet: Henrik Johansson skriver om Västergötlands kanske sämsta fotbollsklubb, Sandåker. Möt FMA, Skopan, Lennart Lag, Rymle Spencer, Lava Burkne, Hegwarth Strååle, Ragni Klyvert, Rallys taxi, Sentimental Army och D - den arga bokstaven. Utdrag ur FMA-lexikonet. Första numret innehåller även första delen i Trams-akademiens försumbara klassiker-serie: Lennart Lags "Fem vykort från Eket" samt teckningar och collage av Peter Kädergård och Daniel Wendler.

HALVFART MED ÖGONLÖGNER

Halvfart med Ögonlögner ges ut av Effektlådan antikvariat & textproduktion i Örkelljunga. Tidningen ges ut oregelbundet och går inte att prenumerera på. Tidningen är producerad i en liten upplaga med små medel. Därför erbjuder vi recensionsexemplar som PDF-fil. Vill du skriva om Halvfart och Ögonlögner, men inte beställa tidningen, är du välkommen att höra av dig till effektladan@outlook.com, så skickar vi en PDF-version av tidningen. Tidningen säljs på Bokbörsen genom Effektådan antikvariat. Effektlådan antikvariat tillämpar enhetsfrakt 49 kr. Beställ obegränsat antal tidningar och böcker för enbart 49 kr i fraktkostnad.


Manus? För närvarande tar vi inte emot några manus, men det kan bli aktuellt längre fram, så håll utkik. Undrar du något kring tidningarna eller vill skriva något är du välkommen att höra av dig till effektladan@outlook.com

TILL EFFEKTLÅDAN ANTIKVARIATS BÖCKER

LENNART LAG "FEM VYKORT FRÅN EKET"

#17 ARBETSPLATSHUMOR MED SVANBERG OCH JOHANSSON, PODCASTEN ARBETARLITTERATUR